Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós lasagne gombával és hússal

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • 30 dkg juhtúró
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg napraforgómag
  • 30 dkg barna csiperke
  • 30 dkg darált pulykacomb (vagy más)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csomag lasagne tészta
  • bors
  • bazsalikom
  • oregano

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apróra vágva serpenyőben kisütöm, félreteszem. A zsírjában megpirítom a felvágott gombát, óvatosan sózva, borsozva. Amikor elfőtt a leve, még kicsit hagyom pirulni! A gombát is félreteszem a szalonnához. A karikára vágott póréhagymát is egy picit átforgatom a zsíron (vagy olajon, ha kevés a maradt zsír), félreteszem.

    Megpirítom a darált húst, szintén sózva, borsozva, majd amikor már megpirult, hozzárakom a félrerakott szalonnát, gombát, póréhagymát, valamint a juhtúrót, és felöntöm a tejszínnel. A napraforgómag felét összezúzom, majd beleteszem mindkét felét. Szintén beleszeletelem a fokhagymát, és fűszerezem. Összefőzöm, a végén kikeverem a tejet a liszttel, és azt is hozzáadom.

    Egy tepsi aljába teszek a szószból, majd rárétegezek egy adag tésztalapot, majd megint szósz, tésztalap és szósz következik. Lényeges, hogy alul és felül szósz legyen! A tetején elosztom a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon megsütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin