Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós-húsos spagettirakottas

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük. A tasakon jelölt ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét és a maradék tésztát. A tetejét megöntözzük tejföllel, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 716 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss