Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós haluska

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    1. Az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a húst, és félretesszük.
    2. Összedolgozzuk a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással és a liszttel. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, majd tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Ha túl sósnak találod a juhtúrót, használj helyette tehéntúrót.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin