Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós galuska szalonnával (Bryndzove halusky)

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg burgonya
  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg juh túró
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • újhagyma

Elkészítés

    1. A burgonyát megtisztítjuk, és finomra reszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sót. Ha a burgonya kevés levet eresztene, vizet adunk hozzá, majd nokedliszaggatóval a forrásban levő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. A főzés ideje alatt, a galuskát időnként megkavarjuk, és ha feljön a víz felszínére, még 3 percig főni hagyjuk, majd leszűrjük.
    2. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt a zsírból kiszedjük, a megmaradt zsírban elkeverjük a juhtúrót, majd, még forrón ráöntjük a kifőtt galuskát, és összekeverjük.
    3. A kisült szalonnával megszórjuk, a zsír egy részével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejföllel kínáljuk, és vékonyra karikázott újhagymával megszórjuk.

      TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>> 

Megjegyzés

Recept: slovakia.travel/hu

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Juhtúrós galuska szalonnával (Bryndzove halusky) recept?


Magazin