Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós galuska szalonnakockákkal és petrezselyemmel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Belereszelem a lisztbe a nyers burgonyát, hozzáadom a sót. Annyi vízzel keverem össze, hogy közepes sűrűségű masszát kapjak. Forrásban lévő vizbe beleszaggatom teáskanállal a tésztát. Amikor a víz felszínére jön a galuska, hagyom még pár percig főni, majd hideg víz alatt leszűröm. A szalonnát apró kockákra vágom, világosra sütöm.

Tálaláskor ízlés szerint juhtúrót, sült szalonnakockákat és friss, apróra vágott petrezselymet teszek rá. Meglocsolhatom a tetejét a megmaradt szalonnazsírral. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon ízletes és laktató étel. Bárki könnyen elkészítheti. Én azt szeretem, ha a túró friss, hófehér és egy kicsit szilárdabb. - majkibuki

Ezek is érdekelhetnek

Friss