Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós comb

MME MME
1 4.5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, kissé besózzuk, óvatosan fellazítjuk a bőrüket. A töltelékhez a zsömlét beáztatjuk a tejbe. Sós vízben keményre főzünk (10 perc) 2 tojást, majd hideg vízbe merítve lehűtjük, és meghámozzuk őket. A gombát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és mindkettőt finomra vágjuk. A tarját megdaráljuk, a kemény tojásokat felaprózzuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd rádobjuk a tarját és a gombát, erős tűzön 4-5 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Közepes méretű sütőedényt kikenünk 1 kávéskanál olajjal. A zsömlét alaposan kinyomkodjuk, és a petrezselyemmel, a provánszi fűszerkeverékkel, a juhtúróval, a reszelt sajttal, valamint a kemény és a maradék 1 nyers tojással együtt a gombás raguhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd a csirkecombok fellazított bőre alá töltjük. A nyílást hústűvel betűzzük vagy összevarrjuk. A sütőedénybe fektetjük a combokat, fél dl vizet öntünk alájuk, alufóliával betakarjuk, és 35-40 percig pároljuk. Elkeverjük a sörben a mézet. Levesszük a tálról a fóliát, többször megkenegetjük a mézes sörrel a combokat, és piros-ropogósra sütjük (további 20-25 perc). Némelyik comb bőre megrepedhet, nem baj, annál finomabb! A salátaleveleket megmossuk, a sült csirkecombok köré-mellé dugdossuk, és azonnal tálaljuk. Vegyes idénysalátát, pirított burgonyát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2215 kJ/531 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss