Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós-borsos pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 tk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg juh túró
  • 1 db tojás
  • tejföl
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket összevegyítjük a sóval és a borssal, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót. Azután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
    2. A tésztát lisztes felületen kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, és 3 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és 30 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

      Még több vendégváró finomság >>> 

      Még több ellenállhatatlan pogácsa >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin