Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós-borsos pogácsa

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket összevegyítjük a sóval és a borssal, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót. Azután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
  2. A tésztát lisztes felületen kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, és 3 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és 30 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Még több vendégváró finomság >>> 

    Még több ellenállhatatlan pogácsa >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss