Elkészítés: 1.) Az almákat lehéjazzuk, közepüket kivájjuk, és egy jénaiba helyezzük őket. A citromot félbevágjuk, és az egyik felét rácsurgatjuk az almákra.
2.) A kiviket megpucoljuk, az egyikből 3 szeletet félreteszünk, a többit felkockázzuk és az almákba töltjük. A 3 szelet kivivel lefedjük az almákat, ezek lesznek a kalapok. :-) A banánt felkarikázzuk, és az almák mellé szórjuk.
3.) A másik fél citrommal meglocsoljuk a banánokat, majd gyorsan a gyümölcsökre csurgatjuk a mézet, és megszórjuk az egészet barna cukorral, aztán betesszük a tálat a sütőbe, kb. 200 fokra, és 15 perc alatt megsütjük. Forrón, juharsziruppal leöntve, dióval díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre