Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jugoszláv krémes

Hozzávalók

  • A barna piskótatésztához:
  • 8 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1,2 dl olaj
  • 1,2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 28 dkg liszt
  • 8 dkg rétesliszt
  • A piskótatekercshez:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 tk zselatin
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

    1. Először megsütjük a kakaós piskótát. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjéket adagoljuk hozzá óvatosan, fakanállal. 165 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük. Ha kihűlt, vízszintes irányban két lapra vágjuk. Ez lesz a süti alsó és felső lapja, e-közé fog kerülni a két réteg krém és a piskótatekercs szeletelve.
    2. Ezután megsütjük a piskótatekercset a következőképpen: A 6 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és hozzákeverjük a lisztet. A masszát sütőpapírral borított tepsibe kenjük egyenletesen. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
    3. Ha kivettük a sütőből, enyhén meglisztezzük a felületét, és egy másik sütőpapírra fordítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt róla, majd ugyanezt a papírt a piskóta alá tesszük. Még melegen megkenjük a piskótát lekvárral. Szorosan feltekerjük, szeletelés előtt egy órát pihentetjük a hűtőben.
    4. Elkészítjük a krémet. A pudingokat felfőzzük tejben, majd kihűtjük. A tejszínhabot robotgéppel felverjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Összekeverjük a pudingos krémet és a tejszínhabot. A zselatint feloldjuk meleg vízben, ezt is hozzákeverjük a krémhez. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy elérje a megfelelő konzisztenciát.
    5. A süteményt ezután összerakjuk. Alulra kerül a barna tészta, erre a krém, majd a vékonyra szeletelt piskótatekercsek kerülnek rá. Ezután újra krém és újra a barna piskóta. A tetejére mehet ganache, de megszórhatjuk porcukorral is.
    6. A ganache receptje: 1 deci meleg tejszínben feloldunk 10 deka étcsokit, homogén állagra keverjük, majd a lehűtött sütire öntjük. Lehet fokozni a sütit azzal is, hogy transzferfóliát rakunk rá, ezáltal a sütink teteje is dekoratív lesz.

    13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>>

     FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK - VÁLOGATÁS >>>

Megjegyzés

Nagyon kiadós és finom sütemény, ajánlom családi összejövetelekre is.

akokidli
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin