Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juci meggyes remeke

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg meggy vagy magozott meggybefőtt
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg pocukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • meggylekvár vagy más pikáns lekvár (pl. ribizli)
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd 1 óráig hűvös helyen pihentetjük.

Ezután a tészta 2/3 részét közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kivajazott tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral.

A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük. (A befőttet szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük). Ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel, majd a lekvárral bekent tésztán egyenletesen elosztjuk.

A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük (nem verjük fel!), és rásimítjuk a meggyre. A maradék 1/3 rész tésztából rácsot készítünk a habrétegre.

Előmelegített sütőben, légkeveréssel 190 fokon megsütjük. Megszórjuk vaníliás cukorral, és ha kihült, felszeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom, különleges sütemény, különösen frissen.
- pentekjudit

Ezek is érdekelhetnek

Friss