Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jóság szelet II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A meggyes krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • A vaníliás krémhez:
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.

2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.

3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük. Ha levettük a tűzről, még melegében belekeverjük a margarint.

4. A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük, és tejszínhabbal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss