Lassan eltűnik a barack a zöldséges pultokból, de a jó hír, hogy ez a leves igazából konzerv barackból is tökéletes. Marci fiam szerint csakis abból jó, szerinte a friss barack nem olyan fincsi benne, szóval rátok bízom, hogy melyiket választjátok, de a lényeg, hogy a konzerv is tökéletes választás ehhez a leveshez.
Ami igazából nem is leves, én sokkal inkább desszertnek tartom. Valamikor iskolás koromban anyukám barátnője csinálta ezt a levest, (vagy legalábbis valami hasonlót) és egyszerűen imádtam!
Pedig nem szeretem a hagyományos gyümölcslevest, valahogy ez a főzés meg tejszín dolog nekem tetszik nekem.
Ezt a fogást főzés nélkül, pikkpakk el tudjátok készíteni, és borzasztó nagy sikeretek lesz vele!
És ami a legjobb, hogy a gyerekek úgy isszák meg ebben a narancslevet, hogy észre sem veszik. Szóval kicsit át is verhetjük vele őket, hogy kicsit több folyadékot vigyenek be a szervezetükbe.
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
500 ml tej
200 g tejföl
1 kg őszibarack
A kamrából:
1 tasak vaníliaízű puding (főzés nélküli)
1 l 100%-os narancslé
2 ek kristálycukor
1. A pudingport keverjük simára a narancslével és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet a tejföllel együtt.
2. Forgassuk a pudingos keverékbe a meghámozott, kimagozott, felkockázott barackot. Végül tegyük a levest a hűtőbe kb. 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 25 perc + hűtés
A recept a Fanny konyha 2015/7. számában jelent meg!