Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így birkózott meg Jókuti Budapest leghatalmasabb hamburgerével!

default user icon
MME
A méret a lényeg? Bevállalnátok egy közel 4 kilós szendvicset vagy egy 4 literes tejszínes turmixot? Újra látható a Travel Channel tévécsatornán “Fald fel Amerikát!”-ként ismerté vált műsor folytatása, új címmel és új műsorvezetővel. Az „Ember és étel”-ben Casey Webb New Yorktól Chicagóig eszi végig Amerika leghatalmas fogásait. Az emberpróbáló kihívást a csatorna itthon Jókuti András (Világevő) blogger segítségével próbálta reprodukálni. Budapest legnagyobb burgerétől a becsületkasszás óriáspalacsintán át a vágyálomszerű gigantikus steakig.

A gigaburger

András és a videós stáb először egy kis hamburgerezőbe látogatott, ahol találkoztak Marika nénivel, aki saját elmondása szerint a kávézója „szakácsa, pénztárosa, marketingese, takarítója”. 35 évvel korábban, a férjével közösen, egy kis bódéban kezdték árulni a burgereket. Később beköltöztek abba a kis üzletbe, amely már 17 éve otthont ad Budapest eddig ismert legnagyobb hamburgerének. A kosárlabda méretű buciban 2 kiló töltelék van. Marika néni ezt a „party burgert” eredetileg azon diákok számára találta ki, akinek nincs lehetősége hazamenni vidékre megünnepelni például a születésnapjukat. Itt viszont néhány ezer forintért megrendelhetik a 10 személyre elegendő burgertortát (telefonon lehet leadni a rendelést, napi 3-4 kérés is befut).

Az óriási óriáspalacsinta

A második helyszín egy egyesület, ahol különleges palacsintákat lehet enni. Nutellás és mogyoróvajas amerikai palacsintát, sőt palacsinta-burgert is, de a legnagyobb szám az 55 cm-es palacsinta. Becsületkassza-elven működik 2014 óta. Ez azon kevés (ha nem egyetlen) hely Magyarországon, amely ezzel a módszerrel évek óta fenn tudja tartani magát. Az egyesület/palacsintázó általában csak késő délután nyit, és pár óráig sütnek palacsintákat. A hely egy igazi közösségi találkozópont lett, így sokan nem csak palacsintázni jönnek, hanem beszélgetni, társasjátékozni, kártyázni vagy dartsozni.

A megasteak

A harmadik helyszínen, a belvárosban András a szívéhez egyik legközelebb álló ételbe márthatta a kését: egy steakbe. A bistecca alla Fiorentina lényegében a híres angolszász T-bone steak extravastag változata, amit Toszkánában fogyasztanak előszeretettel. A súlya soha nincs 1 kg alatt, de akár 2-3 kilós is lehet. András is egy ilyen hatalmas steakkel tett próbát. És lényegében csak azt T-alakú csontot hagyta hátra.

Aki kedvet kapott a magyar ízelítő után, hogy megismerje Amerika legnagyobb ételadagjait, kövese nyomon szombatonként és vasárnaponként 18:00-tól az „Ember és étel” sorozatot Travel Channelen.

TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>>

EL SEM HINNÉD EZEKRŐL A SZTÁROKRÓL, HOGY A MCDONALD'SBAN DOLGOZTAK >>> 

DURVA! EZÉRT NE EGYÉL A REPÜLŐS ÉTELEKBŐL! >>> 

VIDEÓ! ÖSSZEVEREKEDTEK AZ AKCIÓS NUTELLÁÉRT AZ EMBEREK >>> 

14 SZTÁR, AKIRŐL NEM IS GONDOLTAD VOLNA HOGY ÉTTERME VAN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss