Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jókai bableves

1 5/5

Hozzávalók

  • 40 dkg tarkabab
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg zsír (vagy olaj)
  • 5 dkg liszt
  • 50 dkg debreceni kolbász
  • 50 dkg sertéscsülök (vagy sonka)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek kalocsai csemege fűszerpaprika
  • 1 ek ecet
  • 2 dl tejföl
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A babot egy napra, a csülköt fél napra beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk: a vöröshagyma felét felkockázzuk, a másik felét egyben hagyjuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, a többit karikázzuk, ill. kis kockákra vágjuk. A debrecenit is felkarikázzuk. 
    2. A csülköt 1 órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a babot a babérlevéllel együtt, és elkezdjük főzni, annyi vízben, ami ellepi. Amikor már puhult a bab, akkor beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a fél vöröshagymát, valamint a leveskockát is.
    3. Mikor a zöldségek még félig puhák, akkor paprikás, fokhagymás, vöröshagymás rántást készítünk, és a levest azzal sűrítetjük. Ezután mindjárt beletesszük a csipetkét és a debrecenit is. Mikor a tészta is megfőtt, elkészült a leves.

    GYORS BABLEVEs >>> 

    FRANKFURTI LEVEs >>> 

    CSORBA LEVES HÚSGOMBÓCCAl >>>

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Peky
Az elkészítést miért nem lehet látni egy receptnél sem?! Borzasztó idegesítő

Hasonló Receptek

Magazin