Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Jókai bableves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Jókai bableves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 58
  • Elküldve: 13

Hozzávalók:

  • 40 dkg tarkabab
  • 15 dkg tisztított sárgarépa
  • 15 dkg tisztított fehérrépa
  • 10 dkg tisztított zeller
  • 5 dkg tisztított vöröshagyma
  • 10 dkg zsír (én olajjal készítettem)
  • 10 dkg liszt
  • 50 dkg debreceni kolbász
  • 50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 l csontlé (húsleveskocka lett + víz)
  • kalocsai csemege fűszerpaprika
  • ecet (ezt elhagytam, biztos vagyok benne, hogy az ecetes változat nem a mi kedvencünk)
  • csipedett
  • tejföl

Elkészítés:

A babot egy álló napra beáztattam, de lehet még hosszabban is. A sonkát csak fél napra áztattam be, így kicsit sósabb maradhatott, de óvatosan sóztam a levest az elején, így nem volt gond. A zöldségeket megtisztítottam, feldaraboltam: a vöröshagyma felét kockáztam, a másik felét egyben hagytam. A fokhagymát apró kockákra vágtam, a többit karikáztam, ill. kis kockákra vágtam). A debrecenit is karikáztam.

A babot és a sonkát a babérlevéllel - egyelőre só nélkül feltettem főni - annyi vízben, ami ellepte. Amikor már puhult a bab, akkor tettem bele a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a fél vöröshagymát. Ekkor meg is kóstoltam, hogy tudjam, mennyi leveskockát tegyek bele (végül is csak egy kellett).

Mikor a zöldségek még félig kemények voltak, akkor paprikás, fokhagymás, vöröshagymás rántást készítettem, s a levest azzal sűrítettem. Ezután mindjárt belekerült a csipedett és a debreceni. Mikor a tészta is megfőtt, akkor késznek minősítettem a levest.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel receptjeiből:
Kölessel töltött sült csirke
Vaníliakrémes gyümölcstorta
Duplatúrós rakott palacsinta
Köles-krumplipüré zöldekkel
Mustáros-paprikakrémes csirkecomb
Veszélyes csokitorta
Magos vegyes főzelék
Lenmagos pogácsa
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept