Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jókai bableves csipetkével

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg füstölt karaj
  • 25 dkg debreceni füstölt parasztkolbász
  • 75 dkg tarkabab
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 2 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 db füstölt leveskocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős paprika
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
  • 1 db tojás
  • 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
  • 2 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző nap beáztatom.

    A karajt felkockázom, felteszem főni 2,5 liter vízben.

    Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.

    Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a burgonyát kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom, felkarikázom a kolbászt.

    1,5 óra elteltével a füstölt húshoz adom a babot és a zöldségeket, fűszerezem. Elkészítem a rántást.

    Amikor minden megfőtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét, belekeverem a rántást.

    Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá 2 kanál tejföl t, chilit.

Megjegyzés

Az igazi Jókai bableves csülökkel készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin