Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10+1 tuti tipp, hogy elkerüld a jojóeffektust!

Szeretnél karcsúbbá válni, és szeretnéd, ha nem jönnének vissza a leadott kilók? Néhány tipp a jojóeffektus elkerülésére!
Ne koplalj!

Keményen koplalsz, le is adsz néhány kilót, de amint ismét a szokásos módon kezdesz enni, visszajön a súlyfelesleg. Ismerős a helyzet? A magyarázat egyszerű: koplaláskor kevesebb tápanyagot viszünk be a szervezetünkbe, ilyenkor lelassul az alapanyagcserénk, aztán amikor visszatérünk a korábbi táplálkozásrendünkhöz, a testünk raktározni kezd. Ezért mondják a szakemberek, hogy ha a napi energiabevitelünk nem éri el az 1200 kcal-át, annak negatív következményei lehetnek. Nemcsak jojóeffektus léphet fel később, de komoly egészségügyi problémáink is adódhatnak belőle.

kezdj el mozogni!

Le lehet fogyni akkor is, ha nem sportolunk. Ám ha kiegyensúlyozottan étkezünk, és még aktívan mozgunk is, nemcsak gyorsabban veszíthetjük el a kilóinkat, de sokkal egészségesebbé is válunk! Ráadásul a rendszeres sportolás a lelkivilágunkat is erősíti, és növeli az önbizalmunkat!

KERÜLJ CSÚCSFORMÁBA EVA LONGORIA EGYSZERŰ ÉTRENDJÉVEL! >>> 
Ne higgy „csodadiétákban”!

Minden ember szervezetének működése némiképpen eltér a többiekétől, így nincs mindenkire egyformán ható diéta. A sikeres fogyáshoz az étrendet a szervezetünkhöz kell igazítani. Számos népszerű diétás módszert hirdetnek, amelyek akár hatékonyak is lehetnek, de még mielőtt bármelyikbe belevágnánk, konzultáljunk az orvosunkkal, dietetikusunkkal!

Óvatosan a cukorral!

Nemcsak a desszertek tartalmaznak sok cukrot, de az üdítők és számos készétel is (például a bolti szószok, mártások). Cukrozott üdítőket ne fogyasszunk, és a megvásárolni kívánt termékek leírását tanulmányozzuk át a közértben. Desszertként megteszi naponta 1-2 kocka étcsoki, gyümölccsel összeturmixolt natúr joghurt vagy 1 darab müzliszelet is.

MINTAÉTREND: ÍGY LENDÜLJ BOMBAFORMÁBA 2 HÉT ALATT! >>> 
Szénhidrátot másként!

Sokan úgy gondolják, hogy már azzal is fogynak, ha elhagyják az étrendjükből a népszerű szénhidrátokat (rizs, tészta, kenyér). Van is ebben valami, ám ne feledjük: a szervezetünk a szénhidrátokból nyer energiát, éppen ezért a fogyasztásuk nagyon fontos. A titok a mennyiségben és a minőségben rejlik. A pékáruk esetében válasszunk teljes kiőrlésűt, hiszen ezek hosszabb ideig nyújtanak telítettségérzetet, de naponta 1-2 szeletnél többet ne fogyasszunk ezekből sem. A tésztaféléknél a teljes kiőrlésű és a durumlisztből készült is megfelelő, de egy nap maximum 60-80 grammot együnk belőle. Ha a tésztaételek kerülnek az asztalra, azért törekedjünk rá, hogy inkább zöldségekkel lakjunk jól!

Reggelizz!

Fontos a megfelelően összeállított reggeli, mert energiát ad egész napra, és már a nap elején beállítja a vércukorszintet. Remek napindító például a zabkása egy kis gyümölccsel vagy egy teljes kiőrlésű kenyérszelet sovány sonkával, paradicsommal, sajttal.

5 HASZNOS TIPP VÁSÁRLÁSHOZ, HA KARCSÚ SZERETNÉL LENNI A NYÁRRA >>> 
Vacsorázz könnyedet!

A nap végén már tartózkodj a nehezebb ételektől! Ha teheted, inkább reggelire vagy ebédre egyél magasabb szénhidráttartalmú táplálékokat. Nyugodt éjszakát remélhetünk, ha vacsorára sovány fehérjét (csirke, hal), némi tejterméket és friss zöldségeket fogyasztunk.

10 GYAKORI HIBA A SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY DIÉTÁNÁL >>> 
Jó tanácsok

– Soha ne egyél állva, kapkodva, mindig add meg a módját az étkezésnek!

– Vezess fogyókúrás naplót: jegyezd fel benne, mit ettél, valamint hogy mit és mennyit sportoltál. Ne hagyd ki a súly- és méretváltozásaidnak feljegyzését sem!

– Mindig igyál naponta legalább 1,5-2 liter vizet!

– A fogyókúrázók „hű barátai” a zöldségek és a gyümölcsök. Válogass az idénytermények közül!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss