Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurttorta kukoricapehellyel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöket (pl. nektarin, szőlő, eper, ami idény szerint bármi lehet, de akár konzerv gyümölcsöt is használhatunk) szép vékony szeletekre vágjuk.

A zselatint meleg vízben felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral habosra verjük, és óvatosan hozzáköntjük a joghurthoz. Ezután beleöntjuk a felolvasztott zselatint is, és az egészet elkeverjük.

Egy csatos tortaformát fóliával kibélelünk, a vékonyra szeletelt gyümölccsel kirakjuk, ráöntjük a joghurtos krémet, megszórjuk a kukoricapehellyel, kicsit bele-belekeverünk a krémbe, majd hűtőbe tesszük dermedni 5-6 órára, de akár egy egész éjszakára.

A torta tetejét is díszíthetjük gyümölcsökkel, de akár hagyjatjuk simán is, megszórjuk ropogós kukoricapellyel.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Kovács Andrea - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss