Elkészítés: A gyümölcsöket (pl. nektarin, szőlő, eper, ami idény szerint bármi lehet, de akár konzerv gyümölcsöt is használhatunk) szép vékony szeletekre vágjuk.
A zselatint meleg vízben felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral habosra verjük, és óvatosan hozzáköntjük a joghurthoz. Ezután beleöntjuk a felolvasztott zselatint is, és az egészet elkeverjük.
Egy csatos tortaformát fóliával kibélelünk, a vékonyra szeletelt gyümölccsel kirakjuk, ráöntjük a joghurtos krémet, megszórjuk a kukoricapehellyel, kicsit bele-belekeverünk a krémbe, majd hűtőbe tesszük dermedni 5-6 órára, de akár egy egész éjszakára.
A torta tetejét is díszíthetjük gyümölcsökkel, de akár hagyjatjuk simán is, megszórjuk ropogós kukoricapellyel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre