Elkészítés: A mandarint (narancsot) szeleteire szedjük és felaprítjuk. A kivi közepéből 4-5 szeletet vágunk, a többi részét apróra daraboljuk.
A zselatint hideg vízben összekeverjük, majd feltesszük melegedni, de vigyázni kell, hogy fel ne forrjon. Akkor jó, ha felhígul az állaga.
4 pudingformát kibélelünk, az aljára
kiviszeleteket, az oldalára mandaringerezdeket teszünk.
A joghurtot összekeverjük ízlés szerinti
édesítőszerrel és citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinnal és a megmaradt gyümölccsel együtt a joghurtba keverjük.
A masszát szétosztjuk a formákba, 3 órára mélyhűtőbe, majd ezt követően 2 órára normál hűtőbe tesszük. Tálaláskor forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk. Természetesen elkészíthető bármilyen más gyümölccsel is, ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre