Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos zöldségleves

default user icon
6 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • friss és/vagy mélyhűtött zöldségek vegyesen: vajbab, zöldbab, zöldborsó, karfiol, sárgarépa, fehérrépa, hagyma vagy póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, karalábé, gomba, 1-2 levél kelkáposzta
  • lehet, de nem muszáj: marha- vagy szárnyashús
  • bors
  • ételízesítő vagy leveskocka
  • kapor (aki szereti)
  • olaj
  • sűrítéshez:
  • Graham liszt
  • joghurt
  • (~ 4 evőkanál Graham liszthez egy kis pohár joghurt)

Elkészítés

    Előkészítés: A friss zöldségeket tisztítom, felaprítom, a kelkáposzta leveleit felmetélem. A húst - ha teszek bele - felkockázom.

    Elkészítés: Nagyon kevés forró olajon megfuttatom a hagymát és/vagy póréhagymát, fokhagymát, hozzáadom a friss zöldségeket (kivéve a kelkáposztát), kicsit átkeverem a forró olajon, felöntöm vízzel, ízesítem. Ha teszek bele húst, akkor azt a zöldségek előtt, és kevergetem, hogy ne süljön le, amíg a hús kifehéredik. Amikor a húsi és/vagy a friss zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a fagyasztott zöldségeket főzési időigényük szerint (pl. a zöldbabot pár perccel hamarabb, mint a karfiolt). Ha minden megfőtt, Graham liszt-joghurt-2-3 evőkanál leves keverékével besűrítem. A legvégén teszem hozzá az egész vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, egyszer föllobbantom, és kész. Tejföllel vagy anélkül tálalom, nagyon finom.

Megjegyzés

A *mit szeretnél vacsorázni* kérdésre férjem gyakran a klasszikus *akármit, csak finom legyen* választ adja. Levesesek vagyunk, főzni is szeretek, hát megszületett ez a leves. :-) Mivel nem számolok pontos adagokat, és nem mindig van mindenféle zöldség a kamrában, mélyhűtőben, viszonylag ritkán lesz kétszer ugyanolyan a leves, de hát változatosság gyönyörködtet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Garffyka
felteszem azt is, csak most nagyon el vagyok havazva
Gyöngymanó
Garffy, hol van az a zöldborsós mindegy recept? nem találom. az akármi leves után kipróbálnám azt is.
receptgyűjtő
Én picivel több fokhagymát tettem bele és a habaráshoz fele-fele joghurtot és tejfölt használtam. Jó lett, bekerült a családi recepttárba.
Gyöngymanó
elkészítettem, tettem bele kapros túrógombockákat, inkább leveses egytálételnek, mint levesnek; az egész családnak félreállt a pocakja, úgy belakmározták! jó a recept!
Garffyka
van egy \'zöldborsós mindegy\' receptem is, az főétel, nem leves (egy művész veszett el bennem :-), kár, hogy nem találom :-)
Gyöngymanó
hi-hi-hi, ötletes; ezt én is kipróbálom; de lehetne \'nézzük meg mi van a mélyhűtőben leves\'-nek is nevezni.

Hasonló Receptek

Magazin