Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos zöldborsófőzelék

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg zöldborsó (jobbára mélyhűtött)
  • 2 dkg vaj
  • 1+2 evőkanál cukor
  • só ízlés szerint (2-3 kávéskanál)
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 dl víz
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl tej (ízlés szerint)

Elkészítés

    Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, majd karamellizálunk rajta 1 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a borsót, aláöntjük a vizet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, puhára pároljuk. Közben tovább ízesítjük sóval és cukorral. Ha már nagyjából megpuhult, felöntjük 2 dl tejjel.

    A keményítőt elkeverjük a joghurtban, majd behabarjuk a főzeléket. Újraforraljuk, ha szeretnénk, tovább hígíthatjuk, megvárjuk, míg sűrűsödik egy kicsit, majd elzárjuk a lángot és tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin