Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos zöldborsófőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat, majd karamellizálunk rajta 1 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a borsót, aláöntjük a vizet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, puhára pároljuk. Közben tovább ízesítjük sóval és cukorral. Ha már nagyjából megpuhult, felöntjük 2 dl tejjel.
  2. A keményítőt elkeverjük a joghurtban, majd behabarjuk a főzeléket. Újraforraljuk, ha szeretnénk, tovább hígíthatjuk, megvárjuk, míg sűrűsödik egy kicsit, majd elzárjuk a lángot és tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss