Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos zöldbabfőzelék zabfasírttal

Itt a bizonyíték, hogy még az tősgyökeres, szocreál ételklasszikusokból is kiváló dolgokat lehet kihozni csupán növényi összetevőkből.

Hozzávalók

  • A fasírthoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 ek szezámmag
  • 1 tk őrölt kömény
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A főzelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 pohár szójajoghurt
  • 1 ek liszt
  • 1 ek almaecet
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az összetört fokhagymát és a fűszereket.
    2. Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntjük 2,5 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. Fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük egy serpenyőben.
    4. A főzelékhez levágjuk a zöldbab két végét, 2-3 cm-es darabokra aprítjuk és megmossuk. A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd 2 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), beletesszük a zöldbabot.
    5. Megsózzuk, 10-15 percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel és 1 dl vízzel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, és 5 percet lassan forraljuk. Hozzáadjuk az almaecetet, végül a felaprított petrezselymet.

      Még több vegán receptet találtok itt >>> 

      ZÖLDBABFŐZELÉK, ZÖLDBABLEVES ÉS RAKOTTAS - 13 ZSENIÁLIS RECEPT A NYÁRRA >>> 

      Még több szuper recept zöldbabbal >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Joghurt helyett kefirrel készítettem, de úgy is finom lett. Valami változatosság főzelékre, nekünk bejött! Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin