Joghurtos zöldbabfőzelék zabfasírttal

Itt a bizonyíték, hogy még az tősgyökeres, szocreál ételklasszikusokból is kiváló dolgokat lehet kihozni csupán növényi összetevőkből.

Hozzávalók

  • A főzelékhez:
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 pohár szójajoghurt
  • 1 ek fehérliszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek almaecet
  • A fasírthoz:
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 ek szezámmag
  • 1 tk őrölt kömény

Elkészítés

    1. A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az összetört fokhagymát és a fűszereket.
    2. Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntjük 2,5 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. Fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben.
    4. Nekilátunk a főzeléknek: a felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd 3 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), jöhet a zöldbab.
    5. Pár percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, végül hozzáadjuk az almaecetet és a felaprított petrezselymet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 6 hónappal ezelőtt
Joghurt helyett kefirrel készítettem, de úgy is finom lett. Valami változatosság főzelékre, nekünk bejött! Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin