Keress receptre vagy hozzávalóra

Joghurtos uborkaleves bazsalikommal és cukkinivel

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb salátauborka (kb. 40 dkg)
  • 1 db kis cukkini (kb. 20 dkg)
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 1-2 db lila újhagyma (vagy hagyományos újhagyma)
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 4 dl zöldségleves
  • 1 db citrom frissen préselt leve
  • 1 ágacska rozmaring levelei
  • frissen őrölt színes bors ízlés szerint
  • kevés tengeri só

Elkészítés

    1. Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukkinit 3-4 mm vékony karikákra szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a bazsalikom leveleit lecsipkedjük.
    2. A zöldséglevest felforraljuk, a cukkinkarikákat 1-2 percre beledobjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük. Néhány szeletet félreteszünk a tálaláshoz, a többit az uborkával együtt egy turmixgép poharába töltjük.
    3. Hozzáadjuk az előkészített hagymát, a bazsalikom- és rozmaringleveleket, a zöldséglevest, a joghurtot és a citromlevet, enyhén megborsozzuk. Erős fokozaton 4-5 perc alatt simára turmixoljuk. Ha szükséges, megfűszerezzük. 
    4. Üvegtálba öntjük, lefedjük, és 1-2 órára, de inkább egész éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor színes borssal, friss bazsalikomlevelekkel és cukkiniszeletekkel gazdagítjuk.

Megjegyzés

Aki kedveli, kevés fokhagymát is préselhet az előkészített uborkához, sőt a találásnál hidegen sajtolt tökmagolajjal is fokozhatók az élvezetek.

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek