Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos túróruditorta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 ek eperlekvár (elhagyható)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. Mikróban (vagy gőz felett) megolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a vajat, a kakaóport és a cukrot. Kicsit hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyos, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztet, a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 26 cm átmérőjű, kapcsos formába kanalazzuk a masszát (így jó vékony lesz), és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük (tovább ne, mert kiszárad).
  3. A túrótöltelékhez kemény habbá verjük a tejszínt a zselatinfixszel. A túrót összekeverjük a joghurttal, botmixszerrel krémesítjük, hogy ne maradjanak benne rögök, majd hozzáadjuk a lekvárt, a felvert tejszínt, majd a porcukrot.
  4. A krémet ráöntjük a kihűlt tortalapra (a forma karimája legyen rajta, és a sütőpapírt távolítsuk el az aljáról).
  5. A tetejére szánt tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A csokit a torta tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk megdermedni. A tejszínt habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük.
  6. A tortát fogyasztás előtt 2 órán át a hűtőben pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss