Elkészítés: A lecsipkedett bazsalikomlevelekből keveset félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk. A fokhagymát durvára daraboljuk.
A bazsalikomot, a fokhagymát, a sajtot, 1 evőkanál napraforgómaggal mixerben pépesítjük. Belekeverjük az olívaolajat, sóval-borssal ízesítjük.
A tortellinit sós vízben 15 perc alatt kifőzzük. Közben a háromféle paprikát csíkokra, a juhsajtot kockára vágjuk. Serpenyőben a maradék napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk.
A majonézt elvegyítjük a joghurttal és a bazsalikomos mártással. Sózzuk-borsozzuk, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett tortellinit, a paprikákat és a juhsajtot. A pirított napraforgómaggal megszórjuk, és a félretett bazsalikommal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre