Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos töltött karalábé (diétás)

Hozzávalók

  • 6-8 db karalábé (kisebb, zsenge)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • 2 kk só
  • bors
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 kk majoránna
  • ételízesítő
  • A habaráshoz:
  • 3 dl görög joghurt (vagy tejföl)
  • 2,5 ek liszt

Elkészítés

    1. A karalábékat meghámozzuk, közepüket kis kanállal kivájjuk. A kiszedett darabokat nem dobjuk ki, hanem félre tesszük. A darált húst jó alaposan összekeverjük az aprított vöröshagymával, fokhagymával, tojással, rizzsel és a fűszerekkel (kivéve az ételízesítő). Ezt a masszát beletöltjük a karalábékba.
    2. Egy nagyobb fazekat megtöltünk félig vízzel, beleszórjuk a kivájt karalábé darabokat, majd a tetejére helyezzük a töltötteket. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje és ételízesítőt szórunk a vízbe. Hagyjuk felforrni, majd közepes lángon kb. 1 órán át főzzük.
    3. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a töltött karalábékat és a főzővizet natúr joghurttal és liszttel behabarjuk. Felforraljuk, ízesítjük a levet, ha szükséges, majd ismét vissza helyezzük a töltött karalábékat és egyet forralunk rajta. 

    KARALÁBÉFŐZELÉK BUGGYANTOTT TOJÁSSAL>>> 

    TEJSZÍNES KARALÁBÉLEVES SAJTOS KARALÁBÉSZELETEKKEL>>> 

    TÖLTÖTT KARALÁBÉ FOKHAGYMÁS JOGHURTTAL>>> 

Megjegyzés

Ha valaki szereti, a karalábét petrezselyemmel vagy kaporral megszórhatja tálaláskor.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin