Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos tésztasaláta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 10 dkg penne tészta
  • 1 paradicsom
  • 2 főtt tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • pár csepp citromlé
  • bors
  • oregánó
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Míg a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük - al dente -, addig a paradicsomot megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tojást keményre főzzük - 10 perc -, majd a sajttal egyetemben, szintén apró kockákra vágjuk. A petrezselymet is felaprítjuk.

    Miután a tésztát megfőztük és lecsepegtettük, egy nagy tálba tesszük, hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután rátesszük a tésztára a tojást, a paradicsomot, a petrezselymet, a sajtot, valamint egy csipet sót, borsot, oregánót, ráfacsarjuk negyed citrom levét. Ezt az egyveleget nyakon öntjük a doboz joghurttal, és jól összekeverjük. Amennyiben túl savanyúnak éreznénk, akár kevéske cukrot is rakhatunk bele. Bár véleményem szerint éppen jó lesz mindenféle édesítőszer nélkül is.

    A tetejét megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel, esetleg egy kevés sajttal, és lehűtve tálaljuk!

Megjegyzés

Nagy kedvencem a saláta bármilyen módon és bármilyen mennyiségben! Így a tésztasalátákat is kifejezetten szeretem.

kvirag82
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin