Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos tepsis rakott karfiol

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg csirkemell
  • 15 dkg barnarizs (fehér rizzsel is tökéletes)
  • 1 nagy doboz zsírszegény joghurt (400 g)
  • bors
  • kevés liszt (lehet mellőzni)
  • olívaolaj (vagy napraforgóolaj; az olívaolaj egészségesebb)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • pirospaprika
  • kurkuma
  • curry
  • sajt
  • 1/2 db citrom reszelt héja (néhány csepp citromlével lehet helyettesíteni)

Elkészítés

    1. A barna rizst sós vízben feltesszük főni: ugyanúgy, ahogy a normál rizst, csak tovább tart, míg megfő (kb. 1 óra).
    2. A karfiolt rózsáira szedjük - de lehet gyorsfagyasztott karfiollal is készíteni -, és sós vízben ezt is felrakjuk főni.
    3.  A csirkemellet/pulykamellet apró kockákra vágjuk. Sóval, borssal, 2-3 gerezd fokhagymával összeforgatjuk, kevés lisztet szórunk rá (ez mellőzhető), majd olívaolajon/napraforgóolajon megpirítjuk. Kevés csapvizet lehet alá önteni, ha a liszt felszívta a nedvességet.
    4. A joghurtot fűszerezzük: sóval, borssal, kurkumával, curry-vel, pirospaprikával, 2-3 gerezd reszelt fokhagymával ízesítjük. (A kurkumából és a curry-ből nem kell túl sok, mert igen erős íze van.) Belereszeljük egy fél citrom héját (vagy citromlevet csepegtetünk hozzá), majd ízlés szerint sajtot reszelünk bele (ki lehet hagyni, ha a diéta tiltja, enélkül is finom). Ha a húsnak lett szaftja, hozzáöntjük az öntethez, ha nem, kevés olajat teszünk bele. Végül hozzákeverünk 1 egész tojást.
    5. Egy tepsi, vagy jénai aljára olajat teszünk, hogy vékony rétegben fedje (1-2 evőkanál).
    6. Ha megfőtt a karfiol (akkor jó, ha még egy kicsit roppanósan kemény, és nem tudod pépessé nyomni), felét a beolajozott tepsibe/jénaiba rétegezzük. Érdemes kisebb alapterületű, magasabb edényt választani (25×30-nál kisebbet).
    7. A megfőtt rizs felét a karfiolra rétegezzük, majd rátesszük a főtt csirkemellet/pulykamellet. Ráöntjük a joghurtos öntet felét, és elegyengetjük. Következik a rizs másik fele, aztán a maradék karfiol, majd a legtetejére az öntet többi része. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 1 óra alatt - vagy amíg kissé megpirul teteje - készre sütjük.

    MÉG TÖBB ISTENI KARFIOLOS RECEPT >>> 

     

Megjegyzés

Candida diétához és fogyókúrához is tökéletes, az egzotikus fűszerezés miatt valódi íz kavalkád a diéták egyhangúságában.

Roxanne95
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin