Elkészítés: A margarint kis darabokra vágjuk. A lisztet összedolgozzuk a tejjel, az élesztővel, a cukorral, a margarinnal és egy csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, a formát kibéleljük vele úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. A szilvát egy rétegben, de szorosan a tésztára rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és a szilvákra öntjük.
A sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát rácsra emeljük a formából, és hagyjuk kihűlni. Fahéjas tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre