Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos szilvatorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 0,7 dl lanagyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A margarint kis darabokra vágjuk. A lisztet összedolgozzuk a tejjel, az élesztővel, a cukorral, a margarinnal és egy csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.

Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, a formát kibéleljük vele úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. A szilvát egy rétegben, de szorosan a tésztára rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és a szilvákra öntjük.

A sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát rácsra emeljük a formából, és hagyjuk kihűlni. Fahéjas tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek