Joghurtos szegfűgomba-saláta

Hozzávalók

  • 2 bögre szegfűgomba
  • 2 dl sűrű natúr görög joghurt
  • 1 mk mustár
  • 1 szál újhagyma
  • néhány szál metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

    1. A gombát megpucoljuk, majd megmossuk, és lecsepegetetjük. Egy fazékban kb. 1 dl vizet forralunk két csipetnyi sóval, és beletesszük a gombát. Felfőzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. 
    2. Az újhagymát, a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy tálba tesszük a joghurtot, belekeverjük a mustárt és az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet. Sóval és borssal ízesítjük. 
    3. Jól összekeverjük, és beletesszük a gombát. Fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, utána már fogyasztható. 

Megjegyzés

A sok esőzés után terem a gomba, már április végén-május elején megjelenik. Mi gyakran szedünk, de a piacon is lehet vásárolni, finom és ízletes. Kezdő háziasszonyok is kipróbálhatják, mert nem lehet elrontani. Ha nincs szegfűgomba, üzletben vásárolt csiperkével is helyettesíthetjük.
Önálló ételként is finom, de köretként is fogyaszthatjuk.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek