Joghurtos saláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 tojás
  • 1 konzerv (580 ml) darabolt ananász
  • 1 konzerv (314 ml) mandarin
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 alma
  • 1 tasak joghurtos salátaöntet-por
  • 2 dl joghurt (tejföl)

Elkészítés

    Előkészítés:
    A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízbe mártjuk,
    meghámozzuk, négyfelé vágjuk. A konzerv ananászt és mandarint
    lecsepegtetjük.
    Elkészítés:
    A pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Az almát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékonyan felszeleteljük. Az almát, a pórét, az ananászt, a mandarint összekeverjük, rátesszük a tojást. A joghurtos salátaöntetet a csomagoláson olvasható utasítás szerint összekeverjük a joghurttal (vagy tejföllel), a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Tálalás előtt legalább 3 órát állni hagyjuk. Rozsos zsemlével kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1398 kJ/334 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin