A lisztet a sütőporral és a sóval egy nagy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a zsírt és a joghurtot is. Ha kicsit ragadósnak étezzük, adjunk hozzá egy kis lisztet. Nyújtsuk ki a lehető legvékonyabbra, kb. 3 mm vastagra, mert a sütőpor miatt, a meleg sütőben kissé megdagad majd.
Derelyevágóval vagy késsel felcsíkozzuk, a tetejét megkenjük tojással, köménymagot és/vagy reszelt sajtot szórunk rá, majd sütőpapírra téve, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor pirulni kezd a sajt - pont úgy, ahogy a melegszendvics készítésnél - készen is van!
Ez a mennyiség dupla adag, mert 3 fős család esetében is gond lefotózni, mert ahogy sül, úgy eszik. Az elkészítési idő kisebb mennyiség esetén lényegesen rövidebb.. Az elkészítés egyszerű, gyors, a sütés viszi el a legtöbb időt. - luxaniko
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!