Joghurtos-sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag instant élesztő (7g-os)
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 bő teáskanál só - ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás +1 tojás sárgája + 2 evőkanál tej
  • 15 dkg reszelt sajt (fele füstölt volt)

Elkészítés

    Elkészítés: A sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem.

    Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom, liszttel meghintve, letakarva 1/2 órát pihentetem.

    Vékony, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt bő 2/3 részével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig. Kicsit lenyomkodom a sodrófával, majd újabb 1/2 órát pihentetem.

    Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távol sorakoztatom.
    Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem reszelt sajttal, addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.

    Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem, és kb 20-25 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés

Sütés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a vajat és a joghurtot!
A tetejére szórhatunk magokat (len, szezám, stb..), a tésztájába gyúrhatunk őrölt köményt, oreganót, borsot ízlés szerint.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin