Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Joghurtos-sajtos pogácsa

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Joghurtos-sajtos pogácsa

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 77
  • Elküldve: 57

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag instant élesztő (7g-os)
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 bő teáskanál só - ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás +1 tojás sárgája + 2 evőkanál tej
  • 15 dkg reszelt sajt (fele füstölt volt)

Elkészítés:

A sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem.

Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom, liszttel meghintve, letakarva 1/2 órát pihentetem.

Vékony, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt bő 2/3 részével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig. Kicsit lenyomkodom a sodrófával, majd újabb 1/2 órát pihentetem.

Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távol sorakoztatom.
Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem reszelt sajttal, addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.

Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem, és kb 20-25 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés:

Sütés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a vajat és a joghurtot!
A tetejére szórhatunk magokat (len, szezám, stb..), a tésztájába gyúrhatunk őrölt köményt, oreganót, borsot ízlés szerint.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Egyszerű grízgaluskaleves
Almaszósz avagy almamártás
Kókuszkrémes szelet
Gombaleves szaggatott galuskával
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Töltött paprika főtt burgonyával
Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Krumplis latkesz (zsidó palacsinta) Krumplis latkesz (zsidó palacsinta)
Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp
Almás latkesz Almás latkesz
Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept