Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos reformsütemény

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg gyümölcs (meggy, eper, ami épp van, mirelit is jó)
  • édesítőpor ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 dl olaj
  • 2 pohár joghurt
  • 28 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • durvára vágott dió /tetszés szerint/

Elkészítés

    Elkészítés: A gyümölcsöt viszonylag apró darabokra vágjuk (ha fagyasztott, kiolvasztjuk és lecsepegtetjük). Az édesítőszert összekeverjük 2 tojással, 1 teáskanál vaníliaaromával. Utána hozzáadunk 1 dl olajat (én extraszűz olívaolajat szoktam), hozzákeverünk 2 pohár joghurtot (lehet natúr, gyümölcsös vagy bármilyen joghurt). Az egész masszához hozzáadunk még 28 dkg teljes kiőrlésü lisztet 1 dkg sütőporral elkeverve (én a lisztet szoktam variálni zabkorpával, búzacsírával, stb., a lényeg, hogy a szárazanyag összesen 28 dkg legyen), 1 kiskanál fahéjat, és hozzáadjuk a gyümölcsöt. Sütöpapírral bélelt vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe simítjuk a masszát, megszórjuk durvára vágott dióval, és 175 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm. (Tűpróba!) Tényleg nagyon finom és nagyon hamar megvan, ráadásul nagyon sokféleképpen lehet variálni!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamika101
Ez a süti szerintem nem a joghurt,hanem a gyümölcs miatt nem sült át rendesen. A fruktóz is édesítőszer.Pl a glukonnonból kell a 25 dkg,de a fruktózból nem.Ha fruktózt használok/Én nagyon sokszor/a megadott cukormennyiség 1/3-át teszem bele.Nem kell helyette semmi más,hogy a mennyiség meg legyen. Én rengeteg süteményt sütök,mert a férjem nagyon szereti.Ezért használok fruktózt és graham lisztet,vagy más teljeskiőrlésűt. Próbáld meg kevesebb gyümölccsel,úgy jó lesz. Csak segíteni szerettem volna. Anna
Norane
Megsütöttem meggyel. Az íze finom lett, viszont a belseje mintha nem akart volna igazán átsülni, holott kívül már jó volt, és alacsony fokozaton is sült. Talán a joghurt miatt...

Hasonló Receptek

Magazin