Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-poharas süti cseresznyével

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 egész tojás
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 pohár cukor
  • fél pohár étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • vanília-aroma
  • citromaroma
  • A gyümölcsöz:
  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A magozott cseresznyét feltesszük főni a cukros vízben, megszórjuk egy csipet fahéjjal, belereszeljük 1 citrom héját, és addig főzzük, míg sűrű szószt kapunk.

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília-aromát és a citromaromát, majd a joghurtot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Nem kell túl sokáig keverni.

Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, rákanalazzuk a kihűlt cseresznyét, a cseresznyét nem kell lecsepegtetni, csak potyogtassuk rá a tésztára kanállal, ha kicsi leve is megy bele, nem baj, annál szaftosabb lesz a tésztánk.

Közepesen meleg sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszín lesz, és az oldala elválik a tepsitől, ez kb. 20-25 perc.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés

Valami könnyű sütit akartam készíteni, nem krémeset, de nem is szárazat, ezért felfőztem a cseresznyét, amit a masszába tettem.

A receptet és a fotót Patiserye üldte.
- Patiserye

Ezek is érdekelhetnek

Friss