Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a sütőporral és a feldarabolt margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, pici tejfölt tehetünk bele. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk, és belesimítjuk a kiolajozott tepsibe.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a tejfölt, a lisztet és a vaníliás cukrot, végül belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk cukorral, akár melegen, akár hidegen tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre