Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos parfé

MME MME
4/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Négy szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük, húsukat félbe-negyedbe vágjuk.
Elkészítés: Az epret keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az átszűrt citromlét és a cukrot, péppé zúzzuk-turmixoljuk, majd simára keverjük a joghurttal. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kíméletesen a krémhez adjuk, az egészet lapos fémtálba öntjük. Betesszük a mélyhűtő gyorsfagyasztó rekeszébe, és 30 percenként, két alkalommal erőteljesen megkeverjük. A masszát kb. 1,2 literes alagút- vagy őzgerincformába nyomkodjuk-simítjuk, és legalább 6 órára (még jobb, ha egy egész éjszakára) betesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe mártjuk a formát (vigyázat, bele ne folyjon a víz!), majd hosszúkás tálra borítjuk belőle a parfét. Hűtőszekrényben 30, vagy szobahőmérsékleten 10 percig „puhulni” hagyjuk. Közben a maradék 1 dl tejszínt felverjük, nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk belőle a parfé tetejére. A félretett epret leöblítjük, felszeleteljük, és a habrózsák tetejére ültetjük. Mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: 7 és ½ óra múlva
1 adag: 500 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss