Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4-5 főre:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 citrom
  • friss vagy fagyasztott gyümölcsök (málna, eper, szeder, áfonya… bármi jó)
  • cukor vagy édesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A tej szín verjük fel tej színhabnak egy kis cukorral. A mascarponét keverjük ki a joghurttal, és reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve nyomjuk bele fél citrom levét. Ezt ízlés szerint cukrozzuk, de ha épp vigyázunk a vonalainkra, akkor használjunk inkább nyírfacukrot/édesítőt, azzal is tökéletes lesz! Majd keverjük bele óvatosan a felvert tej színhabunkat a masszába.

    Ha épp téli szezonban vagyunk, és nem kapunk friss gyümölcsöket, csak fagyasztottat, az sem gond – de akkor különösen ajánlom, hogy a gyümölcsök egy részét főzzük fel egy kevés cukorral (vagy édesítővel) és egy kis vízzel, majd főzzük, amíg nem sűrűsödik be, de még maradjon kicsit darabos a gyümölcs… és ezt is használjuk fel, mert ettől lesz olyan nagyon finom az édességünk.

    Most pedig vegyünk elő egy szép poharat/kelyhet, és kezdjük el rétegezni a finomságokat: az aljára 1-2 kanál krém, majd erre a felfőzött gyümölcsből pár kanál, majd pár szem friss gyümölcs – és ezután jöhet elölről az egész. Ezt így folytassuk, amíg be nem telik a poharunk, a tetej ére gyümölcsöt szórjuk. Az egészet egy kis mentalevéllel díszíthetjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bvivi22
Csodálom, hogy csak két hozzászólás van a recepthez, mert aki kipróbálja, annak le kell írnia: Isteni finom!!
Giginyuszi
Nagyon örülök hogy tetszett, és biztos finom úgy is ahogy te készítetted el, nekem ez a legnagyobb kedvencem! :)
TimcsiCsajszi
Köszi a receptet. Nagyszerű alapötlet-recept! Én kicsit módosítottam rajta amikor nekikezdtem elkészíteni. A 2citrom helyett csak felet használtam fel, 2dltejszín helyett 4dl tejszínt vertem habbá, és vaníliáscukor (másfél csomag)+méz (3ek.) volt az édesítőm. Felhasználtam még 2nagy hámozott őszibarackot is amit pépesítettem, és belekevertem a krémbe. (mi édesebb szájúak vagyunk) Aztán a legkisebb is számít-ban lehet kapni saját termékként frissen fagyasztott summer fruits néven futó gyümit (szeder, málna, ribizli, áfonya). Hagytam kiengedni, és belekevertem mind... Na hát így alakult a vasárnapi ebéd utáni desszert. :) Nagyon fini lett! Köszi még1szer! :)

Hasonló Receptek

Magazin