A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és az egy csipet sót. A felét a vajas keverékhez adjuk a mandulával együtt. Hozzáforgatjuk a fél adag joghurtot, majd a megmaradt lisztes keveréket, végül a maradék joghurtot is.
A tésztamasszát sütőformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A sziruphoz lábosba tesszük a hozzávalókat egy deciliter vízzel együtt. Az egészet felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor feloldódik. Eltávolítjuk a fahéjrudat.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény. Kivesszük, majd még melegen meglocsoljuk a sziruppal. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre