Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-mandulás kuglóf

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 10 szelethez:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 25 dkg joghurt
  • A sziruphoz:
  • 5 dkg méz
  • 16 dkg cukor
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 2 tk citromlé
  • 1 db fahéjrúd

Elkészítés

1.

vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és az egy csipet sót. A felét a vajas keverékhez adjuk a mandulával együtt. Hozzáforgatjuk a fél adag joghurtot, majd a megmaradt lisztes keveréket, végül a maradék joghurtot is.

2.

A tésztamasszát sütőformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A sziruphoz lábosba tesszük a hozzávalókat egy deciliter vízzel együtt. Az egészet felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor feloldódik. Eltávolítjuk a fahéjrudat.

3.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény. Kivesszük, majd még melegen meglocsoljuk a sziruppal. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss