Előkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és magját kivesszük.
Elkészítés: Összekeverjük a bort a cukor felével, felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük benne a szilvát. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a szilvát. A zselatint feloldjuk a kihűlt lében, belekeverjük a maradék cukrot, felforraljuk, és hűlni hagyjuk. Kanalanként beledolgozzuk a joghurtba. Végül hozzákeverjük a szilva felét. Kiöblítünk vízzel egy kb. 1 l űrtartalmú koszorúformát (savarin formát), és beletöltjük a joghurtos masszát. Legalább 6 órára, (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőbe. A diót durvára vágjuk, zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A koszorúformát forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk a tartalmát. Köré szórjuk a maradék szilvát, a diót, a fahéjat. Közepébe halmozzuk a fagylaltot. Ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre