Joghurtos karfiolleves

Hozzávalók

  • 1 pohár karfiol rózsáira szedve ( 2 dl)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl zsenge zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál tönkölybúza liszt
  • 1 dl joghurt
  • fűszerek
  • 2 csipet kurkuma
  • 2 csipet szerecsendió
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 zöldhagyma

Elkészítés

    1. A karfiolt 1 liter lobogó sós vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevel és a karfiolt is félretesszük.
    2. A többi zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret olívaolajon egy kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymafejet.
    3. Meghintjük a liszttel , elkeverjük és felengedjük kis hideg vízzel, majd hozzáöntjük a langyos főzőlevet, és a hagyma zöld részét egészben, addig főzzük ameddig a répa félpuha lesz.
    4. Fűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával. Ezt követően beletesszük a zöldborsót, és a megfőzött karfiolt. A joghurtot egy tányérba öntjük, felengedjük egy merőkanál levessel, alaposan összekeverjük, majd  visszaöntjük. Kiforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, ha szükség utánaízesítünk. Joghurttal tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánok!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek