Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos fánk III.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A joghurtot kelesztőtálba tesszük. A tejet forráspontig melegítjük, majd ajoghurthoz öntjük, beletesszük a cukrot, jól összekeverjük, végül belemorzsoljuk az élesztőt. 5 percig pihentetjük, majd hozzáöntjük a csipet sóval és a szódabikarbónával összekevert lisztet. Keverőlapáttal jól összekeverjük, tetejét liszttel megszórjuk, és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

Kelesztés után lisztezett felületre borítjuk, megszórjuk liszttel, és tenyérrel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk. (Kelesztés után elég lágy lesz a tészta, ezért bőven alá kell lisztezni, hogy ne ragadjon le.) Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy konyharuhával letakarva még 20 percig kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd óvatosan belehelyezzük a fánkokat, egyszerre legfeljebb 3-4 darabot, mert sütés közben nőni fognak. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, papírtörlőre kiszedjük.

Még melegen porcukorral megszórjuk, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek