A gyümölcsöket alaposan passzírozzuk össze, adjuk hozzá a cukrot, és jól keverjük össze. A joghurtot dolgozzuk össze a cukros gyümölccsel, majd tegyük a masszát egy olyan tálba, amelyben meg is fagyaszthatjuk.
Kb. két órára rakjuk a hűtőszekrény fagyasztójába. Ha megdermedt, helyezzük át egy nagyobb tálba, ismét jól keverjük át, majd újra tegyük vissza a fagyasztóba, kb. 4 órára. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.
Közben készítsük el az öntetet is: a gyümölcsöt főzzük át a cukorral és egy kevés vízben elkevert étkezési keményítővel. A fagylaltot az öntettel tálaljuk, és ízlés szerint gyümölcs-darabokkal is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre