Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos epres palacsinta

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsinta tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • A töltelékhez:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2-3 ek méz
  • 20-30 dkg eper
  • Az öntethez:
  • 2 ek cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl víz
  • 30 g vaj
  • 50 g étcsoki

Elkészítés

  1. A tésztához hozzávalókat, a lisztet, a tojást, a tejet és a szódát simára keverjük és vastagabb palacsintákat sütünk belőle, kb 4-5 db lesz.
  2. A töltelékhez a joghurtot a mézzel összekeverjük. Az epret apró kockákra vágjuk. A palacsintát megkenjük vastagon a joghurttal, majd megszórjuk eperrel, majd újabb palacsinta tésztét teszünk rá és folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetején palacsinta legyen. Ezután felszeljük mint a tortát és csoki öntettel meglocsoljuk.
  3. Az öntethez a hozzávalókat egy lábosban összemelegítjük, olvasztjuk, folyamatos kevergetés mellett és rácsurgatjuk a palacsintára.

GESZTENYÉS-MASCARPONÉS PALACSINTATORTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss