Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos cseresznyetorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál liszt
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 1 kanál kakaó
  • A krémhez:
  • 4 dl sűrű joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 6-7 kanál porcukor
  • 2 kanál zselatin (20 gr)
  • 1 citrom héja
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • A tetejére:
  • 25 dkg magozott cseresznye
  • 1 kanál zselatin
  • 2,5 dl cseresznyeszirup
  • A piskótára:
  • 2 dl cseresznyeszirup
  • A sziruphoz:
  • a receptben szereplő cseresznye
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A cseresznyét megszórjuk cukorral, majd több óra pihentetés után alaposan leszűrjük. A cseresznyelevet a megfelelő mennyiség eléréséig vízzel hígítjuk.

A krémhez elkeverjük a joghurtot a zselatinnal, a cukorral és a citromhéjjal, majd felmelegítjük (vigyázzunk, ne forrjon).

A tejszínt kemény habbá verjük, és a lecsepegtetett cseresznyével együtt lazán a langyosra hűlt joghurtba keverjük.

A piskótalapot hurkapálcával megszurkáljuk (hogy be tudja szívni a finom szirupot), meglocsoljuk a cseresznyesziruppal, majd beborítjuk a tejszínes-csersznyés joghurttal.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd beborítjuk a maradék cseresznyével.

A zselatint elkeverjük a sziruppal, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss