Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-citromos padlizsánkrém

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A joghurtos-citromos padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük, amíg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.
  2. Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé. 

     

Megjegyzés

A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss