Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos céklaleves

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kg cékla
  • 1 db leveskocka
  • 3 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 3 csapott kiskanál só
  • 5 dl joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor ízlés szerint (édes ne legyen, de vegye el a "vad" ízt)
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Durvára vágjuk a hagymákat, és olajon fedő alatt megpároljuk (pirítani nem szabad). Beletesszük a gyömbért és a sót.

    Közben a céklát kockára vágjuk, hozzáadjuk, fedő nélkül kicsit pároljuk együtt, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és beletesszük a leveskockát. Lefedve puhára főzzük.

    A joghurtból a liszttel habarást készítünk, beletesszük a levesbe, és az egészet összeturmixoljuk. Visszatesszük forrni, s jöhet a cukor, esetleg utána ízesíthetünk.

    Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

orsikamorsika1
Mióta rábukkantam erre a receptre,így készítem az 1 éves kislányomnak.Garantált a siker,jóízűen\"kanalazza\". :)
takinori
Nagyon finom lett! Nekem kicsivel kevesebb, mint másfél kg céklám volt itthon, és ebből a mennyiségből szerintem 6 főnek is elegendő levest főzhetünk. Cukor és liszt nélkül csináltam, valamint hagytam benne céklakockákat is. :-)
maria54321
2kg cékla nem sok egy kicsit . hány személyre való . mi ketten vagyunk .

Hasonló Receptek

Magazin